Kategorie Słodkości

Czekoladziak

Oto przepis na szybki i pyszny deser, który sprawi, że nawet najgorszy dzień będzie udany ? Takie przepisy lubimy najbardziej ❤️

Czekoladziak6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladziak
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do roztopionej w kąpieli wodnej czekolady dodaj masło w płynnej postaci. Dokładnie wymieszaj.
    Do roztopionej w kąpieli wodnej czekolady dodaj masło w płynnej postaci. Dokładnie wymieszaj.
  2. W drugiej misce połącz ze sobą jajka, cukier i mąkę.
    W drugiej misce połącz ze sobą jajka, cukier i mąkę.
  3. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę z czekolady.
    Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę z czekolady.
  4. W formie do pieczenia ułóż połowę ciasta kruchego, po czym wypełnij naczynie przygotowanym miksem czekoladowym. Na górze umieść 2 połowę ciasta i piecz przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    W formie do pieczenia ułóż połowę ciasta kruchego, po czym wypełnij naczynie przygotowanym miksem czekoladowym. Na górze umieść 2 połowę ciasta i piecz przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  5. Wyjmij ciasto na chwilę z piekarnika i rozłóż na nim mleczne batony. Ponownie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wyjmij ciasto na chwilę z piekarnika i rozłóż na nim mleczne batony. Ponownie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. I to wszystko 🙂
    I to wszystko :)
Czekoladziak

Początek tygodnia witamy z przepisem na słodko 😘 Oto pyszny czekoladziak, który nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też jest bajecznie prosty do przygotowania 😉

Opublikowany przez Pyszności Poniedziałek, 30 kwietnia 2018
217074