Czereśniowy miks w formie tarty

Dziś na nasz kanał wjeżdża szybki i mega prosty przepis na pyszne ciacho z czereśniami ? Po prostu nie da mu się odmówić ?

Czereśniowy miks w formie tarty12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czereśniowy miks w formie tarty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozsmaruj masło w tortownicy. Na spodzie rozsyp trochę masła (ok. 2 łyżek) i stwórz warstwę z drylowanych czereśni.
    Rozsmaruj masło w tortownicy. Na spodzie rozsyp trochę masła (ok. 2 łyżek) i stwórz warstwę z drylowanych czereśni.
  2. W misce połącz ze sobą jajka, cukier, mleko, ekstrakt waniliowy, sól i roztopione masło. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą jajka, cukier, mleko, ekstrakt waniliowy, sól i roztopione masło. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstałą mieszankę przelej do tortownicy. Piecz ok. 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przelej do tortownicy. Piecz ok. 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. I gotowe! Przed podaniem możesz udekorować ciasto przy pomocy cukru pudru.
    I gotowe! Przed podaniem możesz udekorować ciasto przy pomocy cukru pudru.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×