PrzepisCzosndogi - hot dogi w nowym wydaniu

Czosndogi - hot dogi w nowym wydaniu

Czosndogi - hot dogi w nowym wydaniu
Frania
30.06.2020 17:00, aktualizacja: 09.09.2020 15:09

Czosndogi, czyli hot dogi na wypasie podbijają Internet, dlatego też przepis na smaczną przekąskę musiał pojawić się również w naszej kuchni 😉

Oczywiście specjalnie z myślą o Was przygotowaliśmy dwie wersje przepisu. Po pierwsze, mamy dla Was recepturę z gotową bułką czosnkową. Po drugie, pokazujemy Wam jak od podstaw przygotować czosnkowe pieczywo. Sami zdecydujcie, która wersja jest dla Was lepsza 😉

Genialne czosndogi przygotowaliśmy przy pomocy OVI SMART marki Philips.

Składniki:

Czosndog z gotową bagietką

  1. 1 szt. bagietka czosnkowa
  2. 1/2 szkl. mozzarella
  3. 2 szt. parówka
  4. 4 łyżki czerwona kapusta
  5. 2 szt. ogórek konserwowy
  6. 1 łyżka pietruszka posiekana
  7. musztarda do smaku

Czosndog od podstaw

  1. 1 szczypta sól
  2. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  3. 1/2 szkl. mozzarella
  4. 1 szt. pomidor
  5. 1/2 szt. cebula
  6. 1/4 szkl. szczypiorek
  7. 2 szt. parówki
  8. sos czosnkowy do smaku
  9. 1 szt. bagietka
  10. 60 g masło roztopione
  11. 2 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

1. Podziel bagietkę na pół. Po czym ponacinaj ją jeszcze w pionie, aby powstała kieszonka.

Obraz

2. W każdej bagietce umieść mozzarellę i parówkę. Zapiekaj w OvI Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Podpieczoną bagietkę udekoruj według uznania. My postawiliśmy na czerwoną kapustę, ogórka konserwowego, musztardę i pietruszkę.

Obraz

4. Smacznego!

Obraz

5. Ponacinaj bagietkę wzdłuż, tak, aby powstały kieszonki na całej długości. Następnie podziel ją pół i ponacinaj w pionie, jak wyżej.

Obraz

6. Aby przygotować masło czosnkowe połącz: roztopione masło, czosnek, sól i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, po czym rozprowadź mieszankę na bagietce. Przydatny okaże się tutaj pędzelek.

Obraz

7. Umieść w każdym kawałku bagietki ser i parówkę. Piecz w Ovi Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

8. Udekoruj podpieczoną bagietkę z parówką według uznania. Tym razem połączyliśmy pomidora, cebulę, sos czosnkowy i szczypiorek.

Obraz

9. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także