czosndogi hot dogi w nowym wydaniu
Kategorie Na szybkoOvi SmartPrzekąskiPrzepisy

Czosndogi – hot dogi w nowym wydaniu

Czosndogi, czyli hot dogi na wypasie podbijają Internet, dlatego też przepis na smaczną przekąskę musiał pojawić się również w naszej kuchni 😉

Oczywiście specjalnie z myślą o Was przygotowaliśmy dwie wersje przepisu. Po pierwsze, mamy dla Was recepturę z gotową bułką czosnkową. Po drugie, pokazujemy Wam jak od podstaw przygotować czosnkowe pieczywo. Sami zdecydujcie, która wersja jest dla Was lepsza 😉

Genialne czosndogi przygotowaliśmy przy pomocy OVI SMART marki Philips.

Zobacz także: Fajitas z kurczaka

Czosndogi - hot dogi w nowym wydaniu4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czosndogi - hot dogi w nowym wydaniu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Czosndog z gotową bagietką
Czosndog od podstaw

Sposób przygotowania:

Czosndog z gotową bagietką
  1. Podziel bagietkę na pół. Po czym ponacinaj ją jeszcze w pionie, aby powstała kieszonka.
    Podziel bagietkę na pół. Po czym ponacinaj ją jeszcze w pionie, aby powstała kieszonka.
  2. W każdej bagietce umieść mozzarellę i parówkę. Zapiekaj w OvI Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W każdej bagietce umieść mozzarellę i parówkę. Zapiekaj w OvI Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Podpieczoną bagietkę udekoruj według uznania. My postawiliśmy na czerwoną kapustę, ogórka konserwowego, musztardę i pietruszkę.
    Podpieczoną bagietkę udekoruj według uznania. My postawiliśmy na czerwoną kapustę, ogórka konserwowego, musztardę i pietruszkę.
  4. Smacznego!
    Smacznego!
Czosndog od podstaw
  1. Ponacinaj bagietkę wzdłuż, tak, aby powstały kieszonki na całej długości. Następnie podziel ją pół i ponacinaj w pionie, jak wyżej.
    Ponacinaj bagietkę wzdłuż, tak, aby powstały kieszonki na całej długości. Następnie podziel ją pół i ponacinaj w pionie, jak wyżej.
  2. Aby przygotować masło czosnkowe połącz: roztopione masło, czosnek, sól i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, po czym rozprowadź mieszankę na bagietce. Przydatny okaże się tutaj pędzelek.
    Aby przygotować masło czosnkowe połącz: roztopione masło, czosnek, sól i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, po czym rozprowadź mieszankę na bagietce. Przydatny okaże się tutaj pędzelek.
  3. Umieść w każdym kawałku bagietki ser i parówkę. Piecz w Ovi Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść w każdym kawałku bagietki ser i parówkę. Piecz w Ovi Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Udekoruj podpieczoną bagietkę z parówką według uznania. Tym razem połączyliśmy pomidora, cebulę, sos czosnkowy i szczypiorek.
    Udekoruj podpieczoną bagietkę z parówką według uznania. Tym razem połączyliśmy pomidora, cebulę, sos czosnkowy i szczypiorek.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Hit internetowy ostatnich dni - czosndogi 😍

Cała Polska oszalała na punkcie czosndogów 😍 My również nie potrafimy się im oprzeć 😋P.S. Pokażcie nam jak prezentują się czosndogi w Waszym wykonaniu 😊PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/300323

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 30 czerwca 2020
300323