Czosndogi – hot dogi w nowym wydaniu

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Czosndog z gotową bagietką
Czosndog od podstaw
Sposób przygotowania
Czosndog z gotową bagietką
  1. Podziel bagietkę na pół. Po czym ponacinaj ją jeszcze w pionie, aby powstała kieszonka.
  2. W każdej bagietce umieść mozzarellę i parówkę. Zapiekaj w OvI Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Podpieczoną bagietkę udekoruj według uznania. My postawiliśmy na czerwoną kapustę, ogórka konserwowego, musztardę i pietruszkę.
  4. Smacznego!
Czosndog od podstaw
  1. Ponacinaj bagietkę wzdłuż, tak, aby powstały kieszonki na całej długości. Następnie podziel ją pół i ponacinaj w pionie, jak wyżej.
  2. Aby przygotować masło czosnkowe połącz: roztopione masło, czosnek, sól i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, po czym rozprowadź mieszankę na bagietce. Przydatny okaże się tutaj pędzelek.
  3. Umieść w każdym kawałku bagietki ser i parówkę. Piecz w Ovi Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Udekoruj podpieczoną bagietkę z parówką według uznania. Tym razem połączyliśmy pomidora, cebulę, sos czosnkowy i szczypiorek.
  5. Smacznego!