Składniki
Czosndog z gotową bagietką
|
Sposób przygotowania
Czosndog z gotową bagietką
Podziel bagietkę na pół. Po czym ponacinaj ją jeszcze w pionie, aby powstała kieszonka.
W każdej bagietce umieść mozzarellę i parówkę. Zapiekaj w OvI Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
Podpieczoną bagietkę udekoruj według uznania. My postawiliśmy na czerwoną kapustę, ogórka konserwowego, musztardę i pietruszkę.
-
Czosndog od podstaw
Ponacinaj bagietkę wzdłuż, tak, aby powstały kieszonki na całej długości. Następnie podziel ją pół i ponacinaj w pionie, jak wyżej.
Aby przygotować masło czosnkowe połącz: roztopione masło, czosnek, sól i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, po czym rozprowadź mieszankę na bagietce. Przydatny okaże się tutaj pędzelek.
Umieść w każdym kawałku bagietki ser i parówkę. Piecz w Ovi Smart przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
Udekoruj podpieczoną bagietkę z parówką według uznania. Tym razem połączyliśmy pomidora, cebulę, sos czosnkowy i szczypiorek.
-
|