Dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby

Porcje
8-10
Porcje
8-10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Podziel ciasto francuskie na równej wielkości prostokąty.
  2. Pierwsza opcja składa się z sosu pomidorowego, salami i żółtego sera. Ułóż ją na pierwszym kawałku ciasta francuskiego. Następnie na górze umieść drugą część. Przy pomocy widelca zrób falbankę.
  3. Drugi wariant to zielone pesto, podsmażony na maśle świeży szpinak oraz plastry pomidora.
  4. Trzecie rozwiązanie zakłada cheddar, jajecznicę i szynkę.
  5. Zaś ostatni wariant to śmietana 18%, podgotowany brokuł oraz ugotowany i poszarpany filet z kurczaka.
  6. Każdą kieszonkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Po czym piecz przez 15 minut, (temp. 200 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!