Szybki przepis na pyszny bananowo-kokosowy deser. Ale to proste!

Uwielbiam banany, ponieważ można z nich wykonywać różne pyszności. W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo łatwy i szybki przepis na bananowo-kokosowy deser.
Jego wykonanie jest dziecinnie proste, za to efekt końcowy powala na kolana! Koniecznie wypróbuj 🙂
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
Porcje- 460 g kruche ciasteczka
- 2 łyżeczki cukier
- 60 g masło
- 1 opak. budyń
- 400 ml mleko
- 2 szt. banan
- 460 g bita śmietana
- 120 g wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C.
- Pokrój drobno ciasteczka.
- Pokrojone ciasteczka przełóż do blendera i dodaj do nich masło. Zmiksuj wszystko na gładką i jednolitą masę.
- Przygotowaną masę równomiernie rozłóż na blaszce do pieczenia i włóż ją do piekarnika. Piecz tak długo, aż masa będzie miała złocisty kolor
- Wymieszaj ze sobą opakowanie budyniu i mleko.
- Obierz banany i pokrój je w plastry. Następnie ułóż plastry na upieczonym cieście.
- Zalej banany budyniem, a następnie posyp wierzch wiórkami kokosowymi.
- Na koniec, na samej górze rozsmaruj bitą śmietanę. Umieść blaszkę w lodówce na 2 godziny.
- Po 2 godzinach możesz wyjąć blaszkę z lodówki i pokroić ciasto na kawałki. Smacznego!
Komentarze