Deser jogurtowy z truskawek

deser jogurtowy z truskawkami

Dzisiejszy deser jogurtowy przygotowaliśmy na bazie truskawek. I był to strzał w 10! Kiedy tylko serwujemy go swoim bliskim, znika w mgnieniu oka 😉

Idealnie aksamitną mieszankę truskawkową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Sernik z Raffaello i Ferrero Rocher

Deser jogurtowy z truskawek4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Deser jogurtowy z truskawek
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować truskawkową mieszankę, zmiksuj w blenderze: jogurt grecki, mleko skondensowane, truskawki i sok z limonki.
    Aby przygotować truskawkową mieszankę, zmiksuj w blenderze: jogurt grecki, mleko skondensowane, truskawki i sok z limonki.
  2. W pucharku lodowym ułóż warstwę z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem roztopionego masła.
    W pucharku lodowym ułóż warstwę z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem roztopionego masła.
  3. Teraz przelej mieszankę z blendera i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Teraz przelej mieszankę z blendera i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc na palniku: gorzką czekoladę, śmietankę 30%, cukier, ekstrakt waniliowy i masło.
    W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc na palniku: gorzką czekoladę, śmietankę 30%, cukier, ekstrakt waniliowy i masło.
  5. Ostudzoną polewę czekoladową umieść na wierzchu truskawkowej mieszanki.
    Ostudzoną polewę czekoladową umieść na wierzchu truskawkowej mieszanki.
  6. Gotowy deser udekoruj czekoladą, limonką i truskawką. Smacznego!
    Gotowy deser udekoruj czekoladą, limonką i truskawką. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×