in ,

Deser na zimno „czekoladowy wulkan”

Deser na zimno to jedna z tych rzeczy, którym nie potrafimy powiedzieć stanowcze nie. I tak się składa, że mamy kolejną ciekawą propozycję, którą chcemy się podzielić. A jest to czekoladowy wulkan, który smakuje i wygląda obłędnie 😍

Zobacz także: Pyszne ciasto Kinder Country bez pieczenia

Deser na zimno "czekoladowy wulkan"
Deser na zimno "czekoladowy wulkan"
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W większej misce umieść małą miseczkę (dnem do góry).
    W większej misce umieść małą miseczkę (dnem do góry).
  2. Biszkopty umieść na chwilę w ostudzonej kawie.
    Biszkopty umieść na chwilę w ostudzonej kawie.
  3. Następnie ułóż je w misce (jeden obok drugiego). Kiedy miska będzie już pełna, odstaw ją na bok.
    Następnie ułóż je w misce (jeden obok drugiego). Kiedy miska będzie już pełna, odstaw ją na bok.
  4. Czas na krem. W tym celu ubij śmietankę. Następnie dodaj do niej: serek mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
    Czas na krem. W tym celu ubij śmietankę. Następnie dodaj do niej: serek mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  5. Powstałą mieszankę przełóż do miski. Na wierzchu ułóż biszkopty. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
    Powstałą mieszankę przełóż do miski. Na wierzchu ułóż biszkopty. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
  6. Umieść ciasto na blacie i powoli usuń dużą i małą miskę. W powstałym wgłębieniu umieść roztopioną czekoladę.
    Umieść ciasto na blacie i powoli usuń dużą i małą miskę. W powstałym wgłębieniu umieść roztopioną czekoladę.
  7. Posyp deser kakao i gotowe!
    Posyp deser kakao i gotowe!