deser na zimno z galaretką
Kategorie Blender próżniowyFitPhilipsPrzepisySłodkości

Deser na zimno z galaretką

W naszej kuchni powstał dziś wyjątkowy deser na zimno. Nie dość, że skrywa nietypową i ciekawą zarazem niespodziankę, to jeszcze jest w 100 % fitowy!

Masę z orzechów do naszego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Babeczki leśny mech

Deser8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Deser
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa wewnętrzna
Biszkopt
Biała warstwa
Warstwa wierzchnia

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od umieszczenia owoców w formie do pieczenia. Po czym zalej całość galaretką ametystową i wstaw do lodówki do schłodzenia.
    Cały proces rozpocznij od umieszczenia owoców w formie do pieczenia. Po czym zalej całość galaretką ametystową i wstaw do lodówki do schłodzenia.
  2. W międzyczasie przygotuj biszkopt. W tym celu ubij białka z ksylitolem. Następnie dodaj do miski: żółtka, mąkę ryżową i kakao.
    W międzyczasie przygotuj biszkopt. W tym celu ubij białka z ksylitolem. Następnie dodaj do miski: żółtka, mąkę ryżową i kakao.
  3. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. Czas na mieszankę z orzechami nerkowca, którą przygotujesz przy pomocy blendera próżniowego. Umieść w urządzeniu: orzechy nerkowca, ksylitol, mleczko kokosowe i agar agar. Następnie zagotuj mieszankę na palniku.
    Czas na mieszankę z orzechami nerkowca, którą przygotujesz przy pomocy blendera próżniowego. Umieść w urządzeniu: orzechy nerkowca, ksylitol, mleczko kokosowe i agar agar. Następnie zagotuj mieszankę na palniku.
  5. Na ostudzonym biszkopcie umieść owoce z galaretką ametystową.
    Na ostudzonym biszkopcie umieść owoce z galaretką ametystową.
  6. Przerwę pomiędzy biszkoptem, a mieszanką owocową wypełnij masą z orzechów nerkowca. Na wierzchu rozsyp borówki amerykańskie, po czym wstaw do lodówki do schłodzenia.
    Przerwę pomiędzy biszkoptem, a mieszanką owocową wypełnij masą z orzechów nerkowca. Na wierzchu rozsyp borówki amerykańskie, po czym wstaw do lodówki do schłodzenia.
  7. Po 30 minutach umieść na deserze ostatnią warstwę z galaretki. I chłodź po raz ostatni przez 3-4 godziny.
    Po 30 minutach umieść na deserze ostatnią warstwę z galaretki. I chłodź po raz ostatni przez 3-4 godziny.
  8. Smacznego!
    Smacznego!
Owocowy deser na zimno 🍰

Takiego deseru jeszcze u nas nie było 🍰👍 W środku skrywa przepyszną niespodziankę, która genialnie się prezentuje ❤️ Nie sposób oderwać od niego wzroku 🥰SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/352590

Posted by Pyszności on Thursday, May 13, 2021
352590