Deser na zimno z truskawkami i malinami

Porcje
8-9
Porcje
8-9
Składniki
I warstwa
II warstwa
Sposób przygotowania
  1. W rondelku połącz ze sobą: truskawki, cukier puder i wodę. Gotuj całość przez 15 minut.
  2. Przy pomocy sitka oddziel wywar truskawkowy od owoców. Następnie dodaj do niego galaretkę krystaliczną.
  3. Na spodzie formy na babkę ułóż truskawki i maliny. Następnie dodaj tężejącą mieszankę i wstaw do lodówki.
  4. W międzyczasie połącz jogurt naturalny i cukier puder.
  5. Jako kolejne składniki dodaj sok z cytryny, galaretkę krystaliczną (rozpuszczoną w 150 ml wrzątku) oraz truskawki, które wcześniej odcedziłaś przy pomocy sitka.
  6. Przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Smacznego!