PrzepisDeser neapolitański

Deser neapolitański

Deser neapolitański
Pyszności
11.03.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 18:05

Deser neapolitański w pucharku nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje. Takie połączenia lubimy najbardziej ❤️

W przygotowaniu genialnych słodkości pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

1 warstwa

  1. 150 g gorzka czekolada
  2. 350 g mleko skondensowane
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 150 ml wrzątek
  5. 1 szt. galaretka krystaliczna

3 warstwa

  1. 350 ml mleko skondensowane
  2. 200 g śmietanka 30%
  3. 150 ml wrzątek
  4. 1 szt. galaretka truskawkowa
  5. 1 szkl. truskawki

2 warstwa

  1. 150 g biała czekolada
  2. 350 g mleko skondensowane
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 150 ml wrzątek
  5. 1 szt. galaretka krystaliczna

Sposób przygotowania:

1. Zalej galaretkę krystaliczną wrzątkiem i dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Zmiksuj w blenderze: śmietankę, mleko skondensowane i roztopioną gorzką czekoladę. Po połączeniu dodaj wcześniej przygotowaną galaretkę...

Obraz

3. ...i przelej do szklanki (1/3 część). Odstaw do lodówki na 30 minut.

Obraz

4. W ten sam sposób przygotuj drugą warstwę. Zamiast gorzkiej czekolady, użyj białą.

Obraz

5. Czas na ostatnią warstwę. Tym razem połącz w blenderze: śmietankę, mleko skondensowane i świeże truskawki. Następnie połącz z rozpuszczoną galaretką i wlej do szklanki. Po raz ostatni wstaw pucharki do lodówki.

Obraz

6. I to wszystko! Po 30 minutach pyszny deser jest już gotowy ❤️

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także