Deser neapolitański

Deser neapolitański w pucharku nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje. Takie połączenia lubimy najbardziej ❤️



W przygotowaniu genialnych słodkości pomógł nam blender marki Philips.
Zobacz także: Babeczki z ciasta francuskiego z owocami
Składniki:
Porcje1 warstwa
- 150 g gorzka czekolada
- 350 g mleko skondensowane
- 200 ml śmietanka 30%
- 150 ml wrzątek
- 1 szt. galaretka krystaliczna
2 warstwa
- 150 g biała czekolada
- 350 g mleko skondensowane
- 200 ml śmietanka 30%
- 150 ml wrzątek
- 1 szt. galaretka krystaliczna
3 warstwa
- 350 ml mleko skondensowane
- 200 g śmietanka 30%
- 150 ml wrzątek
- 1 szt. galaretka truskawkowa
- 1 szkl. truskawki


Sposób przygotowania:
- Zalej galaretkę krystaliczną wrzątkiem i dokładnie wymieszaj.
- Zmiksuj w blenderze: śmietankę, mleko skondensowane i roztopioną gorzką czekoladę. Po połączeniu dodaj wcześniej przygotowaną galaretkę...
- ...i przelej do szklanki (1/3 część). Odstaw do lodówki na 30 minut.
- W ten sam sposób przygotuj drugą warstwę. Zamiast gorzkiej czekolady, użyj białą.
- Czas na ostatnią warstwę. Tym razem połącz w blenderze: śmietankę, mleko skondensowane i świeże truskawki. Następnie połącz z rozpuszczoną galaretką i wlej do szklanki. Po raz ostatni wstaw pucharki do lodówki.
- I to wszystko! Po 30 minutach pyszny deser jest już gotowy ❤️
Komentarze