Składniki | Sposób przygotowania Ułóż namoczone w mleku na folii spożywczej tak, jak na poniższym zdjęciu. Następnie przykryj je folią spożywczą i włóż do lodówki na 4 godziny. W garnku pogrzej mleko, a następnie dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Do miseczki wsyp opakowaniu budyniu i dodaj do niego trochę mieszanki z garnka tak, aby proszek się rozpuścił. Następnie wlej budyń do garnka i podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zgęstnieje. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Ostudzony budyń przełóż na biszkopty i rozsmaruj. Dodaj banana, a następnie, chwytając za folię, zwiń w rulon. Włóż do lodówki na godzinę. Po godzinie odwiń folię spożywczą i pokrój rulon w mniejsze kawałki. Każdy kawałek polej z wierzchu bitą śmietaną i posyp kakao. Smacznego! |