Pyszny deser z borówek i ciasta francuskiego

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznego deseru z borówek i ciasta francuskiego.
Składniki:
Porcje- 2 szklanki borówki umyte
- 1/3 szklanki cukier puder
- 1/3 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 4 łyżeczki skrobia kukurydziana
- 240 g serek śmietankowy
- 2 łyżki cukier puder
- szczypta gałka muszkatołowa
- 1 szt. żółtko
- 1 szt. okrąg z ciasta francuskiego
- 1 szt. jajko rozmieszane
Sposób przygotowania:
- W miseczce wymieszaj ze sobą borówki, 1/3 szklanki cukru pudru, sól, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą.
- W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, 2 łyżki cukru pudru, gałkę muszkatołową i żółtko.
- Środek ciasta francuskiego nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym. Wyłóż borówki, a boki ciasta zagnij do środka. Borówki nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym, a boki ciasta jajkiem. Następnie posyp cukrem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 20 minut.
- Po 20 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Smacznego!
Komentarze