Pyszny deser z borówek i ciasta francuskiego

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznego deseru z borówek i ciasta francuskiego.

Pyszny deser z borówek i ciasta francuskiego8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszny deser z borówek i ciasta francuskiego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszaj ze sobą borówki, 1/3 szklanki cukru pudru, sól, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą.
    W miseczce wymieszaj ze sobą borówki, 1/3 szklanki cukru pudru, sól, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą.
  2. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, 2 łyżki cukru pudru, gałkę muszkatołową i żółtko.
    W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, 2 łyżki cukru pudru, gałkę muszkatołową i żółtko.
  3. Środek ciasta francuskiego nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym. Wyłóż borówki, a boki ciasta zagnij do środka. Borówki nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym, a boki ciasta jajkiem. Następnie posyp cukrem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Środek ciasta francuskiego nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym. Wyłóż borówki, a boki ciasta zagnij do środka. Borówki nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym, a boki ciasta jajkiem. Następnie posyp cukrem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Smacznego!
    Po 20 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×