Deserek z japońską perłą

Dziś przychodzimy z pomysłem na pyszny deser z tapioką w roli głównej. Cudownych pyszności z japońską perłą po prostu nie możesz przegapić ❤️
Składniki:
Porcje- 50 g tapioka
- 100 ml mleczko kokosowe
- 1 łyżka wiórka kokosowe
- 5 g suszone truskawki
- mango do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Wsyp tapiokę do wrzątku i gotuj 10-12 minut, aż perełki zrobią się przezroczyste.
- W rondelku zagotuj mleczko kokosowe i wiórki. Odstaw do ostygnięcia.
- Następnie dodaj wcześniej przygotowaną tapiokę i dokładnie wymieszaj.
- Suszone truskawki zmiel na pyłek przy pomocy moździerza.
- Kokosową mieszankę przełóż do pucharka. Następną warstwę stwórz przy pomocy suszonych truskawek. Dodaj również mango i wiórki kokosowe. Smacznego!
Komentarze