Deserek z japońską perłą

Dziś przychodzimy z pomysłem na pyszny deser z tapioką w roli głównej. Cudownych pyszności z japońską perłą po prostu nie możesz przegapić ❤️

Deserek z japońską perłą4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Deserek z japońską perłą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Wsyp tapiokę do wrzątku i gotuj 10-12 minut, aż perełki zrobią się przezroczyste.
    Wsyp tapiokę do wrzątku i gotuj 10-12 minut, aż perełki zrobią się przezroczyste.
  2. W rondelku zagotuj mleczko kokosowe i wiórki. Odstaw do ostygnięcia.
    W rondelku zagotuj mleczko kokosowe i wiórki. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną tapiokę i dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj wcześniej przygotowaną tapiokę i dokładnie wymieszaj.
  4. Suszone truskawki zmiel na pyłek przy pomocy moździerza.
    Suszone truskawki zmiel na pyłek przy pomocy moździerza.
  5. Kokosową mieszankę przełóż do pucharka. Następną warstwę stwórz przy pomocy suszonych truskawek. Dodaj również mango i wiórki kokosowe. Smacznego!
    Kokosową mieszankę przełóż do pucharka. Następną warstwę stwórz przy pomocy suszonych truskawek. Dodaj również mango i wiórki kokosowe. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×