in

Deserowa kanapka

Tym razem mamy dla Was coś na słodko 🙂 Oto pyszna deserowa kanapka, która stała się ostatnio hitem w naszych domach. Po prostu same pyszności ❤

Deserowa kanapka
Deserowa kanapka
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na papierze do pieczenia ułóż metalową foremkę i przy pomocy roztopionego masła zrób małe koła. Rozsyp cukier, tak aby przyległ on do rozmasowanego masła. Grilluj powstałe elementy przez 5 minut.
    Na papierze do pieczenia ułóż metalową foremkę i przy pomocy roztopionego masła zrób małe koła. Rozsyp cukier, tak aby przyległ on do rozmasowanego masła. Grilluj powstałe elementy przez 5 minut.
  2. Podziel ciasto francuskie na 12 równych części. Następnie wstaw je do rozgrzanego piekarnika (200 stopni Celsjusza) na 20 minut.
    Podziel ciasto francuskie na 12 równych części. Następnie wstaw je do rozgrzanego piekarnika (200 stopni Celsjusza) na 20 minut.
  3. W międzyczasie roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej. I odstaw do ostudzenia.
    W międzyczasie roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej. I odstaw do ostudzenia.
  4. Do miksera przełóż serek mascarpone i zacznij ucierać. Po chwili, powoli zacznij dodawać roztopioną czekoladę.
    Do miksera przełóż serek mascarpone i zacznij ucierać. Po chwili, powoli zacznij dodawać roztopioną czekoladę.
  5. Upieczone kawałki ciasta francuskiego przekrój na pół. Przy pomocy rękawa cukierniczego zacznij nakładać powstały krem (tak jak na zdjęciu poniżej). Dodaj również po 2 maliny.
    Upieczone kawałki ciasta francuskiego przekrój na pół. Przy pomocy rękawa cukierniczego zacznij nakładać powstały krem (tak jak na zdjęciu poniżej). Dodaj również po 2 maliny.
  6. Umieść delikatnie na górze drugi kawałek ciasta francuskiego. Udekoruj górę przy pomocy malin, kremu i cukrowych kółek. Smacznego!
    Umieść delikatnie na górze drugi kawałek ciasta francuskiego. Udekoruj górę przy pomocy malin, kremu i cukrowych kółek. Smacznego!

Co myślisz?