Deserowa kanapka

Tym razem mamy dla Was coś na słodko 🙂 Oto pyszna deserowa kanapka, która stała się ostatnio hitem w naszych domach. Po prostu same pyszności ❤
Składniki:
Porcje- 1/4 szkl. masło roztopione
- 1/3 szkl. cukier
- 1 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. czekolada biała
- 500 g mascarpone
- 48 szt. maliny
Sposób przygotowania:
- Na papierze do pieczenia ułóż metalową foremkę i przy pomocy roztopionego masła zrób małe koła. Rozsyp cukier, tak aby przyległ on do rozmasowanego masła. Grilluj powstałe elementy przez 5 minut.
- Podziel ciasto francuskie na 12 równych części. Następnie wstaw je do rozgrzanego piekarnika (200 stopni Celsjusza) na 20 minut.
- W międzyczasie roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej. I odstaw do ostudzenia.
- Do miksera przełóż serek mascarpone i zacznij ucierać. Po chwili, powoli zacznij dodawać roztopioną czekoladę.
- Upieczone kawałki ciasta francuskiego przekrój na pół. Przy pomocy rękawa cukierniczego zacznij nakładać powstały krem (tak jak na zdjęciu poniżej). Dodaj również po 2 maliny.
- Umieść delikatnie na górze drugi kawałek ciasta francuskiego. Udekoruj górę przy pomocy malin, kremu i cukrowych kółek. Smacznego!
Komentarze