Nigdy nie myślałam, że pyszną, a na dodatek zdrową czekoladę, można wykonać samemu w domu. A jednak!

Porcje
16
Porcje
16
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przełóż wiórki kokosowe i miksuj tak długo, aż powstanie z nich masa o gęstej konsystencji. W ten sposób przyrządzamy masło kokosowe.
  2. Do masła kokosowego dodaj jagody i ponownie zmiksuj.
  3. Do powstałej masy dodaj także miód, sok z cytryny i olejek waniliowy. Miksuj tak długo, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
  4. Powstałą masę cienko i równomiernie rozsmaruj na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do zamrażarki na godzinę.
  5. Po godzinie wyjmij z zamrażarki i pokrój czekoladę na mniejsze kawałeczki. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać je wiórkami kokosowymi i jagodami.
  6. Smacznego!