Domowa granola

Jeśli lubisz granolę, już za chwilę dowiesz się jak w prosty i szybki przygotować sposób domowy produkt. Palce lizać!
Składniki:
Porcje- 3/4 szkl. migdały całe
- 3/4 szkl. orzechy nerkowca
- 1/2 szkl. nasiona dyni
- 1/2 szkl. nasiona słonecznika
- 1/3 szkl. płatki kokosowe
- 1/2 szkl. suszona żurawina
- 1/3 szkl. olej kokosowy
- 1/3 szkl. miód
- 1 łyżka ekstrakt waniliowy
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- W blenderze połącz ze sobą: migdały, orzechy nerkowca, nasiona dyni i słonecznika oraz suszoną żurawinę.
- Na małym ogniu podgrzej olej kokosowy, miód, ekstrakt waniliowy i cynamon.
- Dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę oraz suszoną żurawinę. Dokładnie wymieszaj.
- Powstałą mieszankę przełóż na papier pieczeniowy i uformuj z niej prostokąt. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- I to wszystko!
Komentarze