PrzepisFitDomowa granola

Domowa granola

Domowa granola
Pyszności
12.03.2019 12:00, aktualizacja: 22.03.2019 15:24

Jeśli lubisz granolę, już za chwilę dowiesz się jak w prosty i szybki przygotować sposób domowy produkt. Palce lizać!

Składniki:

  1. 3/4 szkl. migdały całe
  2. 3/4 szkl. orzechy nerkowca
  3. 1 szczypta sól
  4. 1/2 szkl. nasiona dyni
  5. 1/2 szkl. nasiona słonecznika
  6. 1/3 szkl. płatki kokosowe
  7. 1/2 szkl. suszona żurawina
  8. 1/3 szkl. olej kokosowy
  9. 1/3 szkl. miód
  10. 1 łyżka ekstrakt waniliowy
  11. 1 łyżeczka cynamon

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: migdały, orzechy nerkowca, nasiona dyni i słonecznika oraz suszoną żurawinę.

Obraz

2. Na małym ogniu podgrzej olej kokosowy, miód, ekstrakt waniliowy i cynamon.

Obraz

3. Dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę oraz suszoną żurawinę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Powstałą mieszankę przełóż na papier pieczeniowy i uformuj z niej prostokąt. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także