Pyszna domowa nutella w fitowym wydaniu

Oto przepis na pyszną i fitową nutellę, którą przygotujesz w zaciszu własnego domu. Jest to po prostu genialna kombinacja, której nie możesz przegapić!
Zobacz także: Śniadaniowa owsianka z piekarnika na 3 sposoby
Składniki:
Porcje słoik- 250 g orzechy laskowe
- 150 g orzechy nerkowca
- 300 ml mleko migdałowe
- 1/2 szkl. syrop klonowy
- 3 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Zagotuj mleko migdałowe. Następnie zalej orzechy nerkowca. Odstaw na 3-4- godziny.
- Umieść orzechy laskowe na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8-10 minut (temp. 180 stopni). Dzięki temu zabiegowi pozbędziesz się niepotrzebnych łupinek.
- W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe z orzechami nerkowca, syrop klonowy, orzechy laskowe, kakao i sól.
- I domowa nutella jest już gotowa!
Komentarze