in , ,

Pyszna domowa nutella w fitowym wydaniu

Oto przepis na pyszną i fitową nutellę, którą przygotujesz w zaciszu własnego domu. Jest to po prostu genialna kombinacja, której nie możesz przegapić!

Zobacz także: Śniadaniowa owsianka z piekarnika na 3 sposoby

Domowa nutella w fitowym wydaniu
Domowa nutella w fitowym wydaniu
1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: słoik
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj mleko migdałowe. Następnie zalej orzechy nerkowca. Odstaw na 3-4- godziny.
    Zagotuj mleko migdałowe. Następnie zalej orzechy nerkowca. Odstaw na 3-4- godziny.
  2. Umieść orzechy laskowe na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8-10 minut (temp. 180 stopni). Dzięki temu zabiegowi pozbędziesz się niepotrzebnych łupinek.
    Umieść orzechy laskowe na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8-10 minut (temp. 180 stopni). Dzięki temu zabiegowi pozbędziesz się niepotrzebnych łupinek.
  3. W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe z orzechami nerkowca, syrop klonowy, orzechy laskowe, kakao i sól.
    W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe z orzechami nerkowca, syrop klonowy, orzechy laskowe, kakao i sól.
  4. I domowa nutella jest już gotowa!
    I domowa nutella jest już gotowa!