Idealna domowa nutella

Domowa nutella w takim wydaniu powinna znaleźć się w każdym domu. Nie tylko świetnie smakuje, ale przede wszystkim jest w 100% fit. Czego chcieć więcej?



W przygotowaniu pysznego kremu czekoladowego pomógł nam blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ)
Zobacz także: Bananowo-ananasowy budyń z chia
Składniki:
Porcje- 200 g suszone daktyle
- 200 g orzechy laskowe
- 1 szkl. mleko migdałowe
- 1/3 szkl. gorzkie kakao
Sposób przygotowania:
- Suszone daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15-20 minut.
- W międzyczasie na rozgrzanej patelni praż orzechy laskowe, do chwili, aż skorupka zacznie pękać.
- Przesyp orzechy na ściereczkę i zroluj, aby skorupki odpadły od orzechów.
- Teraz wystarczy połączyć w blenderze: daktyle, orzechy, gorzkie kakao i mleko migdałowe.
- Domowa nutella fit jest już gotowa!
Komentarze