Domowa szynka z indyka

Tym razem przychodzimy do Was z przepisem, dzięki któremu przygotujecie szynkę w zaciszu własnego domu. I to wszystko w wersji fit ?
Składniki:
Porcje- 1 szt. pierś z indyka
- 1 łyżka dżem śliwkowy
- 1 łyżka sos sojowy
- 1 łyżka ocet balsamiczy
- 1/2 łyżeczki sól morska
- 2 łyżki miód
- 1 szt. ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki oregano suszone
- 1/2 łyżeczki bazylia suszona
- rękaw wędliniarski
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz w misce miód, sos sojowy oraz ocet balsamiczny.
- Następnie dodaj: dżem śliwkowy, czosnek, oregano oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj.
- Umieść pierś z indyka w rękawie wędliniarskim.
- Następnie obtocz mięso w marynacie i przykryj całość folią spożywczą. Po czym wstaw do lodówki na 24 godziny.
- Zamarynowane mięso przełóż do formy do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze