Domowa szynka z indyka

Tym razem przychodzimy do Was z przepisem, dzięki któremu przygotujecie szynkę w zaciszu własnego domu. I to wszystko w wersji fit ?

SZYNKA Z PIERSI INDYKA1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
SZYNKA Z PIERSI INDYKA
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz w misce miód, sos sojowy oraz ocet balsamiczny.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz w misce miód, sos sojowy oraz ocet balsamiczny.
  2. Następnie dodaj: dżem śliwkowy, czosnek, oregano oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj: dżem śliwkowy, czosnek, oregano oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj.
  3. Umieść pierś z indyka w rękawie wędliniarskim.
    Umieść pierś z indyka w rękawie wędliniarskim.
  4. Następnie obtocz mięso w marynacie i przykryj całość folią spożywczą. Po czym wstaw do lodówki na 24 godziny.
    Następnie obtocz mięso w marynacie i przykryj całość folią spożywczą. Po czym wstaw do lodówki na 24 godziny.
  5. Zamarynowane mięso przełóż do formy do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Zamarynowane mięso przełóż do formy do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×