PrzepisFitDomowa szynka z indyka

Domowa szynka z indyka

Domowa szynka z indyka
Pyszności
22.12.2018 12:00, aktualizacja: 15.04.2021 14:43

Tym razem przychodzimy do Was z przepisem, dzięki któremu przygotujecie szynkę w zaciszu własnego domu. I to wszystko w wersji fit ?

Składniki:

  1. 1 szt. pierś z indyka
  2. 1 łyżka dżem śliwkowy
  3. 1 łyżka sos sojowy
  4. 1 łyżka ocet balsamiczy
  5. 1/2 łyżeczki sól morska
  6. 2 łyżki miód
  7. 1 szt. ząbek czosnku
  8. 1/2 łyżeczki oregano suszone
  9. 1/2 łyżeczki bazylia suszona
  10. rękaw wędliniarski

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz w misce miód, sos sojowy oraz ocet balsamiczny.

Obraz

2. Następnie dodaj: dżem śliwkowy, czosnek, oregano oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Umieść pierś z indyka w rękawie wędliniarskim.

Obraz

4. Następnie obtocz mięso w marynacie i przykryj całość folią spożywczą. Po czym wstaw do lodówki na 24 godziny.

Obraz

5. Zamarynowane mięso przełóż do formy do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także