Domowe batoniki Snickers

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowych batoników Snickers. Smakują niemal identycznie jak te kupne!

Domowe batoniki Snickers
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe batoniki Snickers
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Roztop gorzką czekoladę, a następnie dodaj do niej masło orzechowe i dobrze wszystko wymieszaj. Połowę uzyskanej masy przelej do blaszki i włóż do lodówki na 15 minut.
    Roztop gorzką czekoladę, a następnie dodaj do niej masło orzechowe i dobrze wszystko wymieszaj. Połowę uzyskanej masy przelej do blaszki i włóż do lodówki na 15 minut.
  2. Roztop pianki marshmallow wraz z 3 łyżkami wody. Dobrze wymieszaj.
    Roztop pianki marshmallow wraz z 3 łyżkami wody. Dobrze wymieszaj.
  3. Wylej masę na masę czekoladową w blaszce. Dodaj orzeszki ziemne i delikatnie wygładź za pomocą szpatułki.
    Wylej masę na masę czekoladową w blaszce. Dodaj orzeszki ziemne i delikatnie wygładź za pomocą szpatułki.
  4. Na koniec do blaszki dodaj masę kajmakową oraz resztę mieszanki czekolady z masłem orzechowym. Wygładź wierzch i włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
    Na koniec do blaszki dodaj masę kajmakową oraz resztę mieszanki czekolady z masłem orzechowym. Wygładź wierzch i włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
  5. Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój na batoniki.
    Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój na batoniki.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×