Domowe batony

domowe batony

Dziś pokażemy Ci, jak przygotować domowe batony nawiązujące do kultowych smakołyków.  Cała rodzina będzie zachwycona taką kombinacją smakową.

Zobacz także: Ciastka z masła orzechowego dla malucha

Batoniki4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Batoniki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Baton a'la KIT KAT
Baton a'la BOUNTY
Baton a'la CRISPY RICE
Baton a'la CRUNCHY

Sposób przygotowania:

Baton a'la KIT KAT
  1. Aby przygotować pierwszy baton, połącz ze sobą: roztopioną mleczną czekoladę, masło, cukier puder oraz pokrojone migdały. Dokładnie wymieszaj.
    Aby przygotować pierwszy baton, połącz ze sobą: roztopioną mleczną czekoladę, masło, cukier puder oraz pokrojone migdały. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel arkusz wafla na 3 pionowe części. Następnie rozprowadź na waflu część wcześniej przygotowanej mieszanki. Powtórz ten proces kilka razy, uzyskując efekt kilku warstw. Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na 30 minut.
    Podziel arkusz wafla na 3 pionowe części. Następnie rozprowadź na waflu część wcześniej przygotowanej mieszanki. Powtórz ten proces kilka razy, uzyskując efekt kilku warstw. Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Podziel całość na mniejsze kawałki, po czym polej je roztopioną gorzką czekoladą. Odstaw do lodówki do zastygnięcia polewy.
    Podziel całość na mniejsze kawałki, po czym polej je roztopioną gorzką czekoladą. Odstaw do lodówki do zastygnięcia polewy.
Baton a'la BOUNTY
  1. Czas na drugi baton. Tym razem połącz wiórki kokosowe i mleko skondensowane. Dokładnie wymieszaj, po czym podziel mieszankę na mniejsze kawałki.
    Czas na drugi baton. Tym razem połącz wiórki kokosowe i mleko skondensowane. Dokładnie wymieszaj, po czym podziel mieszankę na mniejsze kawałki.
  2. Tak przygotowane batony na początku polej roztopioną czekoladą, po czym odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
    Tak przygotowane batony na początku polej roztopioną czekoladą, po czym odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Baton a'la CRISPY RICE
  1. W kapieli wodnej połącz czekoladę i masło.
    W kapieli wodnej połącz czekoladę i masło.
  2. Następnie dodaj do mieszanki pszenicę ekspandowaną. Stwórz z mieszanki małe batony.
    Następnie dodaj do mieszanki pszenicę ekspandowaną. Stwórz z mieszanki małe batony.
  3. Na palniku połącz cukierki karmelowe i mleko. Powstały miks umieść na wierzchu batonów.
    Na palniku połącz cukierki karmelowe i mleko. Powstały miks umieść na wierzchu batonów.
  4. Jak w poprzednich przypadkach polej batony czekoladą i odstaw do lodówki.
    Jak w poprzednich przypadkach polej batony czekoladą i odstaw do lodówki.
Baton a'la CRUNCHY
  1. Aby przygotować ostatnią propozycję, połącz na palniku: cukier, wodę i sok z cytryny. Zagotuj mieszankę, po czym dodaj do garnka sodę oczyszczoną.
    Aby przygotować ostatnią propozycję, połącz na palniku: cukier, wodę i sok z cytryny. Zagotuj mieszankę, po czym dodaj do garnka sodę oczyszczoną.
  2. Tak powstały miks przełóż do formy i odstaw do ostudzenia.
    Tak powstały miks przełóż do formy i odstaw do ostudzenia.
  3. Ostudzony miks podziel na mniejsze kawałki, po czym polej roztopioną czekoladą i wstaw do lodówki.
    Ostudzony miks podziel na mniejsze kawałki, po czym polej roztopioną czekoladą i wstaw do lodówki.
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×