Batoniki

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Baton a’la KIT KAT
Baton a’la BOUNTY
Baton a’la CRISPY RICE
Baton a’la CRUNCHY
Sposób przygotowania
Baton a’la KIT KAT
  1. Aby przygotować pierwszy baton, połącz ze sobą: roztopioną mleczną czekoladę, masło, cukier puder oraz pokrojone migdały. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel arkusz wafla na 3 pionowe części. Następnie rozprowadź na waflu część wcześniej przygotowanej mieszanki. Powtórz ten proces kilka razy, uzyskując efekt kilku warstw. Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Podziel całość na mniejsze kawałki, po czym polej je roztopioną gorzką czekoladą. Odstaw do lodówki do zastygnięcia polewy.
Baton a’la BOUNTY
  1. Czas na drugi baton. Tym razem połącz wiórki kokosowe i mleko skondensowane. Dokładnie wymieszaj, po czym podziel mieszankę na mniejsze kawałki.
  2. Tak przygotowane batony na początku polej roztopioną czekoladą, po czym odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Baton a’la CRISPY RICE
  1. W kapieli wodnej połącz czekoladę i masło.
  2. Następnie dodaj do mieszanki pszenicę ekspandowaną. Stwórz z mieszanki małe batony.
  3. Na palniku połącz cukierki karmelowe i mleko. Powstały miks umieść na wierzchu batonów.
  4. Jak w poprzednich przypadkach polej batony czekoladą i odstaw do lodówki.
Baton a’la CRUNCHY
  1. Aby przygotować ostatnią propozycję, połącz na palniku: cukier, wodę i sok z cytryny. Zagotuj mieszankę, po czym dodaj do garnka sodę oczyszczoną.
  2. Tak powstały miks przełóż do formy i odstaw do ostudzenia.
  3. Ostudzony miks podziel na mniejsze kawałki, po czym polej roztopioną czekoladą i wstaw do lodówki.
  4. Smacznego!