×

Domowe bułki z nutellą i orzechami

Domowe bułki z nutellą i orzechami to nasza najnowsza miłość. Po prostu nie potrafimy im odmówić i jesteśmy pewni, że z Tobą będzie podobnie!

W przygotowaniu domowych bułeczek pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: Tortilla z grillowanymi kęskami

Domowe bułki z nutellą i orzechami10-12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe bułki z nutellą i orzechami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mieszanka z blendera
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj w blenderze banany, jajka i ciepłe mleko.
    Zmiksuj w blenderze banany, jajka i ciepłe mleko.
  2. Przelej mieszankę do miski i dodaj suche składniki: drożdże instant, cukier i mąkę tortową.
    Przelej mieszankę do miski i dodaj suche składniki: drożdże instant, cukier i mąkę tortową.
  3. Zacznij ugniatać ciasto, pod koniec dodaj olej i dalej ugniataj. Odstaw ciasto do wyrośnięcia pod ściereczką (ok. 45 minut).
    Zacznij ugniatać ciasto, pod koniec dodaj olej i dalej ugniataj. Odstaw ciasto do wyrośnięcia pod ściereczką (ok. 45 minut).
  4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj je.
    Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj je.
  5. Na środku umieść trochę nutelli i posiekane orzechy. Zwiń w kulkę i umieść w formie do pieczenia. Posmaruj jajkiem i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na środku umieść trochę nutelli i posiekane orzechy. Zwiń w kulkę i umieść w formie do pieczenia. Posmaruj jajkiem i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe bułeczki udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe bułeczki udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie. Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach! Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips. Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

kieszonki z naleśnika z szynką i serem

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać! Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to „must have” tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny! Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Smoothie dwa smaki

trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka to nasz niezawodny przepis na pyszne śniadanie w słodkim wydaniu. Kiedy ją przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Miks truskawkowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Zrolowane żelki z owoców

zamknij