domowe bułki z nutellą i orzechami
Categories Blender próżniowyPhilipsPrzepisyŚniadania

Domowe bułki z nutellą i orzechami

Domowe bułki z nutellą i orzechami to nasza najnowsza miłość. Po prostu nie potrafimy im odmówić i jesteśmy pewni, że z Tobą będzie podobnie!

W przygotowaniu domowych bułeczek pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: Tortilla z grillowanymi kęskami

Domowe bułki z nutellą i orzechami10-12
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Pyszności
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Domowe bułki z nutellą i orzechami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mieszanka z blendera
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj w blenderze banany, jajka i ciepłe mleko.
    Zmiksuj w blenderze banany, jajka i ciepłe mleko.
  2. Przelej mieszankę do miski i dodaj suche składniki: drożdże instant, cukier i mąkę tortową.
    Przelej mieszankę do miski i dodaj suche składniki: drożdże instant, cukier i mąkę tortową.
  3. Zacznij ugniatać ciasto, pod koniec dodaj olej i dalej ugniataj. Odstaw ciasto do wyrośnięcia pod ściereczką (ok. 45 minut).
    Zacznij ugniatać ciasto, pod koniec dodaj olej i dalej ugniataj. Odstaw ciasto do wyrośnięcia pod ściereczką (ok. 45 minut).
  4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj je.
    Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj je.
  5. Na środku umieść trochę nutelli i posiekane orzechy. Zwiń w kulkę i umieść w formie do pieczenia. Posmaruj jajkiem i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na środku umieść trochę nutelli i posiekane orzechy. Zwiń w kulkę i umieść w formie do pieczenia. Posmaruj jajkiem i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe bułeczki udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe bułeczki udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!
311495