Domowe bułki z nutellą i orzechami

Porcje
10-12
Porcje
10-12
Składniki
Mieszanka z blendera
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Zmiksuj w blenderze banany, jajka i ciepłe mleko.
  2. Przelej mieszankę do miski i dodaj suche składniki: drożdże instant, cukier i mąkę tortową.
  3. Zacznij ugniatać ciasto, pod koniec dodaj olej i dalej ugniataj. Odstaw ciasto do wyrośnięcia pod ściereczką (ok. 45 minut).
  4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj je.
  5. Na środku umieść trochę nutelli i posiekane orzechy. Zwiń w kulkę i umieść w formie do pieczenia. Posmaruj jajkiem i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe bułeczki udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!