Domowe chipsy z pieczonych jabłek

Domowe chipsy z pieczonych jabłek to idealny przepis na jesienną przekąskę. Do tego są mega proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?



Nasze chipsy powstały przy pomocy robota kuchennego marki Philips.
Zobacz także: Tarta z pomidorowymi kwiatkami
Składniki:
Porcje- 3 szt. jabłka
- kilka szczypt cynamon
- 400 g jogurt grecki
- 4 łyżki masło orzechowe
- 2 łyżki miód
Sposób przygotowania:
- Podziel jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.
- Następnie potnij je na mniejsze kawałki w robocie kuchennym marki Philips. Ułóż na blaszce do pieczenia posyp delikatnie cynamonem, po czym piecz w piekarniku przez godzinę (temp. 220 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj dip. W tym celu połącz ze sobą: jogurt, masło orzechowe, cynamon i miód.
- Smacznego!
Komentarze