PrzepisDla DzieciDomowe chipsy z pieczonych jabłek

Domowe chipsy z pieczonych jabłek

Domowe chipsy z pieczonych jabłek
Pyszności
09.11.2020 12:00, aktualizacja: 19.03.2024 11:22

Domowe chipsy z pieczonych jabłek to idealny przepis na jesienną przekąskę. Do tego są mega proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Nasze chipsy powstały przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. jabłka
  2. kilka szczypt cynamon
  3. 400 g jogurt grecki
  4. 4 łyżki masło orzechowe
  5. 2 łyżki miód

Sposób przygotowania:

1. Podziel jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

Obraz

2. Następnie potnij je na mniejsze kawałki w robocie kuchennym marki Philips. Ułóż na blaszce do pieczenia posyp delikatnie cynamonem, po czym piecz w piekarniku przez godzinę (temp. 220 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj dip. W tym celu połącz ze sobą: jogurt, masło orzechowe, cynamon i miód.

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także