Domowe ciasteczka Oreo

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowych ciasteczek Oreo. Już nigdy więcej nie będziesz musiał ich kupować!

Domowe ciasteczka Oreo
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe ciasteczka Oreo
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą miksera ubij ze sobą 1 szklankę miękkiego masła, 1 szklankę cukru pudru i sól. Kiedy masa będzie puszysta, dodaj jajka i zmiksuj.
    Za pomocą miksera ubij ze sobą 1 szklankę miękkiego masła, 1 szklankę cukru pudru i sól. Kiedy masa będzie puszysta, dodaj jajka i zmiksuj.
  2. W misce wymieszaj ze sobą przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Następnie połącz ze sobą mokre oraz suche składniki i zmiksuj wszystko za pomocą miksera na jednolitą masę.
    W misce wymieszaj ze sobą przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Następnie połącz ze sobą mokre oraz suche składniki i zmiksuj wszystko za pomocą miksera na jednolitą masę.
  3. Przełóż ciasta na płaską powierzchnie i zbij je ze sobą w kwadrat. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 1 godzinę.
    Przełóż ciasta na płaską powierzchnie i zbij je ze sobą w kwadrat. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 1 godzinę.
  4. Po 1 godzinie wyjmij ciasto z lodówki, odwiń z folii i rozwałkuj je. Za pomocą szklanki powyciskaj okręgi.
    Po 1 godzinie wyjmij ciasto z lodówki, odwiń z folii i rozwałkuj je. Za pomocą szklanki powyciskaj okręgi.
  5. Ułóż okręgi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 15 minut.
    Ułóż okręgi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 15 minut.
  6. W między czasie ubij ze sobą 1/2 szklanki miękkiego masła, 2 szklanki cukru pudru i ekstrakt waniliowy.
    W między czasie ubij ze sobą 1/2 szklanki miękkiego masła, 2 szklanki cukru pudru i ekstrakt waniliowy.
  7. Kiedy ciasteczka się upieką, odstaw je do ostygnięcia. Kiedy ostygną nasmaruj je przygotowaną masą i złącz ze sobą.
    Kiedy ciasteczka się upieką, odstaw je do ostygnięcia. Kiedy ostygną nasmaruj je przygotowaną masą i złącz ze sobą.
  8. Gotowe ciasteczka przełóż na talerz. Podawaj samodzielnie lub z mlekiem.
    Gotowe ciasteczka przełóż na talerz. Podawaj samodzielnie lub z mlekiem.
  9. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×