Domowe Ferrero Rocher

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowych pralinek Ferrero Rocher. Są po prostu przepyszne!

Domowe Ferrero Rocher
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe Ferrero Rocher
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą zmielone wafle orzechowe, 2 szklanki posiekanych orzechów laskowych i Nutellę. Włóż miskę do lodówki na 30 minut.
    W misce wymieszaj ze sobą zmielone wafle orzechowe, 2 szklanki posiekanych orzechów laskowych i Nutellę. Włóż miskę do lodówki na 30 minut.
  2. Po 30 minutach wyjmij miskę z lodówki. Z uzyskanej masy ulep równej wielkości lodówki i przełóż je do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Włóż kulki do zamrażarki na 15 minut.
    Po 30 minutach wyjmij miskę z lodówki. Z uzyskanej masy ulep równej wielkości lodówki i przełóż je do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Włóż kulki do zamrażarki na 15 minut.
  3. Roztop czekoladę mleczną wraz z olejem kokosowym, a następnie dodaj do mieszanki 1 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych i dobrze wszystko wymieszaj.
    Roztop czekoladę mleczną wraz z olejem kokosowym, a następnie dodaj do mieszanki 1 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych i dobrze wszystko wymieszaj.
  4. Każdą kulkę namocz w mieszance, a następnie włóż z powrotem do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Włóż kulki do zamrażarki na 15 minut.
    Każdą kulkę namocz w mieszance, a następnie włóż z powrotem do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Włóż kulki do zamrażarki na 15 minut.
  5. Po 15 minutach wyjmij gotowe pralinki z zamrażarki i przełóż je na talerz.
    Po 15 minutach wyjmij gotowe pralinki z zamrażarki i przełóż je na talerz.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×