Kategorie PrzepisySłodkości

Domowe i szybkie cannoli z czekoladą i orzechami

Domowe i szybkie cannoli z czekoladą i orzechami wypełniliśmy pysznym kremem. Takich kombinacji nigdy za wiele! Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz.

Zobacz także: Cudowne gofry ombre dla juniora

Domowe i szybkie cannoli z czekoladą i orzechami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe i szybkie cannoli z czekoladą i orzechami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Papier do pieczenia zwiń w rulon. Następnie obtocz go folią aluminiową.
    Papier do pieczenia zwiń w rulon. Następnie obtocz go folią aluminiową.
  2. Podziel arkusz ciasta francuskiego w pionowe pasy.
    Podziel arkusz ciasta francuskiego w pionowe pasy.
  3. Z kawałków ciasta francuskiego stwórz rożki. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Z kawałków ciasta francuskiego stwórz rożki. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Czas przygotować farsz do rożków. W tym celu połącz: ricottę, cukier puder, gałkę muszkatołową, cynamon, sól oraz likier kawowo-czekoladowy. Odłóż mikser i przy pomocy szpatułki dodaj ubitą śmietankę.
    Czas przygotować farsz do rożków. W tym celu połącz: ricottę, cukier puder, gałkę muszkatołową, cynamon, sól oraz likier kawowo-czekoladowy. Odłóż mikser i przy pomocy szpatułki dodaj ubitą śmietankę.
  5. Upieczone rożki pokryj roztopioną czekoladą i posiekanymi orzechami.
    Upieczone rożki pokryj roztopioną czekoladą i posiekanymi orzechami.
  6. Wypełnij rożki serową mieszanką. Smacznego!
    Wypełnij rożki serową mieszanką. Smacznego!