Domowe kostki rosołowe w foremce do kostek lodu

Domowe kostki rosołowe przydadzą się w każdej kuchni. Dzięki nim, przygotujesz pyszne zupy, sosy, ryż i pieczeń. Po prostu palce lizać!



Zobacz także: Omlet na 3 ciekawe sposoby
Składniki:
Porcje- 1 szt. cebula
- 3 szt. marchewka
- 1/2 szt. seler
- 3 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżka lubczyk
- 1 łyżka tymianek
- 1 łyżka zioła prowanalskie
- 1 łyżka kurkuma
- 6 łyżeczek sól
- 3 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
Sposób przygotowania:
- Obierz i zetrzyj na tarce wszystkie warzywa.
- Na patelni podsmaż ze sobą: cebulę, marchewkę, seler, por i czosnek.
- Jako kolejne składniki dodaj: lubczyk, zioła prowansalskie, kurkumę, tymianek i sól.
- Przełóż mieszankę do formy na kostki lodu i wstaw do zamrażarki. I to wszystko!
Komentarze