in ,

Domowe kostki rosołowe w foremce do kostek lodu

Domowe kostki rosołowe przydadzą się w każdej kuchni. Dzięki nim, przygotujesz pyszne zupy, sosy, ryż i pieczeń. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Omlet na 3 ciekawe sposoby

Domowe kostki rosołowe w foremce do kostek lodu
Domowe kostki rosołowe w foremce do kostek lodu
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Obierz i zetrzyj na tarce wszystkie warzywa.
    Obierz i zetrzyj na tarce wszystkie warzywa.
  2. Na patelni podsmaż ze sobą: cebulę, marchewkę, seler, por i czosnek.
    Na patelni podsmaż ze sobą: cebulę, marchewkę, seler, por i czosnek.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: lubczyk, zioła prowansalskie, kurkumę, tymianek i sól.
    Jako kolejne składniki dodaj: lubczyk, zioła prowansalskie, kurkumę, tymianek i sól.
  4. Przełóż mieszankę do formy na kostki lodu i wstaw do zamrażarki. I to wszystko!
    Przełóż mieszankę do formy na kostki lodu i wstaw do zamrażarki. I to wszystko!