PrzepisDomowe kostki rosołowe w foremce do kostek lodu

Domowe kostki rosołowe w foremce do kostek lodu

Domowe kostki rosołowe w foremce do kostek lodu
Pyszności
06.08.2019 17:00, aktualizacja: 07.08.2019 13:31

Domowe kostki rosołowe przydadzą się w każdej kuchni. Dzięki nim, przygotujesz pyszne zupy, sosy, ryż i pieczeń. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 3 szt. marchewka
  3. 1/2 szt. seler
  4. 3 szt. ząbki czosnku
  5. 1 łyżka lubczyk
  6. 1 łyżka tymianek
  7. 1 łyżka zioła prowanalskie
  8. 1 łyżka kurkuma
  9. 6 łyżeczek sól
  10. 3 łyżki oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Obierz i zetrzyj na tarce wszystkie warzywa.

Obraz

2. Na patelni podsmaż ze sobą: cebulę, marchewkę, seler, por i czosnek.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj: lubczyk, zioła prowansalskie, kurkumę, tymianek i sól.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do formy na kostki lodu i wstaw do zamrażarki. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także