Domowe lody awokado

Domowe lody awokado to prawdziwy hit tych wakacji. Przygotowujemy je na okrągło i nasi bliscy nadal nie mają ich dość. Są po prostu idealne 😍



Mieszankę z awokado przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Ryżowy „sernik” na zimno
Składniki:
Porcje- 4 szt. awokado
- 1 szt. cytryna sok
- 150 ml miód
- 200 ml ubita śmietana 30%
- 8 szt. kulki czekoladowe
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od oddzielenia awokado od skórki. Zachowaj je na później.
- Połącz w blenderze awokado, miód oraz sok z cytryny.
- Gotową mieszankę połącz z ubitą śmietaną.
- Następnie umieść miks w skórce z awokado, wygładź przy pomocy szpatułki i wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
- Po tym czasie zrób otwór w centralnej części awokado.
- W powstałym otworze umieść kulki czekoladowe.
- I gotowe!
Komentarze