Domowe lody awokado

lody z awokado

Domowe lody awokado to prawdziwy hit tych wakacji. Przygotowujemy je na okrągło i nasi bliscy nadal nie mają ich dość. Są po prostu idealne 😍

Mieszankę z awokado przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Ryżowy „sernik” na zimno

Domowe lody - awokado8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe lody - awokado
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od oddzielenia awokado od skórki. Zachowaj je na później.
    Cały proces rozpocznij od oddzielenia awokado od skórki. Zachowaj je na później.
  2. Połącz w blenderze awokado, miód oraz sok z cytryny.
    Połącz w blenderze awokado, miód oraz sok z cytryny.
  3. Gotową mieszankę połącz z ubitą śmietaną.
    Gotową mieszankę połącz z ubitą śmietaną.
  4. Następnie umieść miks w skórce z awokado, wygładź przy pomocy szpatułki i wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
    Następnie umieść miks w skórce z awokado, wygładź przy pomocy szpatułki i wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
  5. Po tym czasie zrób otwór w centralnej części awokado.
    Po tym czasie zrób otwór w centralnej części awokado.
  6. W powstałym otworze umieść kulki czekoladowe.
    W powstałym otworze umieść kulki czekoladowe.
  7. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×