Wirtualna Polska

Domowe lody Ekipy

domowe lody ekipy

Na punkcie lodów Ekipy oszalała cała Polska. Dlatego też postanowiliśmy przygotować ich domową wersję. Wszyscy nasi bliscy pokochali je od pierwszego kęsa.

Do przygotowania sorbetów użyliśmy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Babeczki leśny mech

Domowe sorbety a'la lody Ekipy8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe sorbety a'la lody Ekipy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sorbet truskawkowy
Sorbet cytrynowy

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania truskawkowego sorbetu. W tym celu zblenduj: mrożone truskawki, sok z cytryny i cukier.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania truskawkowego sorbetu. W tym celu zblenduj: mrożone truskawki, sok z cytryny i cukier.
  2. Teraz czas na sorbet cytrynowy. Aby go przygotować zblenduj zamrożony sok z cytryny, świeżą miętę oraz cukier.
    Teraz czas na sorbet cytrynowy. Aby go przygotować zblenduj zamrożony sok z cytryny, świeżą miętę oraz cukier.
  3. Przełóż sorbety do pojemniczków i dodaj patyczki do lodów. Tak przygotowane lody mroź przez całą noc.
    Przełóż sorbety do pojemniczków i dodaj patyczki do lodów. Tak przygotowane lody mroź przez całą noc.
  4. Czas na polewę. Rozwałkuj lukier plastyczny i rozprowadź na nim kilka kropel aromatu o smaku gumy balonowej oraz strzelającą posypkę.
    Czas na polewę. Rozwałkuj lukier plastyczny i rozprowadź na nim kilka kropel aromatu o smaku gumy balonowej oraz strzelającą posypkę.
  5. Teraz wystarczy, że owiniesz lód lukrem plastycznym i zmrozisz całość przez 10-15 minut.
    Teraz wystarczy, że owiniesz lód lukrem plastycznym i zmrozisz całość przez 10-15 minut.
  6. Gotowe!
    Gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×