Domowe lody kaktus

domowe lody kaktus

Domowe lody kaktus to nasz najnowszy hit. Kiedy je robimy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Z Tobą będzie podobnie, o czym przekonasz się już za moment!

Nasze lody przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Domowe lody awokado

Domowe lody kaktus1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe lody kaktus
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje l
Żółta warstwa
Czerwona warstwa
Zielona warstwa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania żółtej mieszanki. W tym celu zmiksuj mrożonego ananasa i sok pomarańczowy.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania żółtej mieszanki. W tym celu zmiksuj mrożonego ananasa i sok pomarańczowy.
  2. Ustaw formę pod kątem i wypełnij ją powstałą mieszanką. Wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
    Ustaw formę pod kątem i wypełnij ją powstałą mieszanką. Wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
  3. Czas na miks z truskawkami. Tym razem zmiksuj owoce, wodę i cukier.
    Czas na miks z truskawkami. Tym razem zmiksuj owoce, wodę i cukier.
  4. Przelej mieszankę do formy i ponownie wstaw do zamrażarki na kolejne 4 godziny.
    Przelej mieszankę do formy i ponownie wstaw do zamrażarki na kolejne 4 godziny.
  5. I na koniec zielony miks. Tym razem zblenduj kiwi i wodę.
    I na koniec zielony miks. Tym razem zblenduj kiwi i wodę.
  6. Przelej mieszankę z blendera na czerwoną mieszankę, po czym dodaj posiekane orzechy. Na koniec wstaw do zamrażarki na 2 godziny.
    Przelej mieszankę z blendera na czerwoną mieszankę, po czym dodaj posiekane orzechy. Na koniec wstaw do zamrażarki na 2 godziny.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×