×

Domowe lody kaktus

Domowe lody kaktus to nasz najnowszy hit. Kiedy je robimy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Z Tobą będzie podobnie, o czym przekonasz się już za moment!

Nasze lody przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Domowe lody awokado

Domowe lody kaktus1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe lody kaktus
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje l
Żółta warstwa
Czerwona warstwa
Zielona warstwa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania żółtej mieszanki. W tym celu zmiksuj mrożonego ananasa i sok pomarańczowy.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania żółtej mieszanki. W tym celu zmiksuj mrożonego ananasa i sok pomarańczowy.
  2. Ustaw formę pod kątem i wypełnij ją powstałą mieszanką. Wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
    Ustaw formę pod kątem i wypełnij ją powstałą mieszanką. Wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
  3. Czas na miks z truskawkami. Tym razem zmiksuj owoce, wodę i cukier.
    Czas na miks z truskawkami. Tym razem zmiksuj owoce, wodę i cukier.
  4. Przelej mieszankę do formy i ponownie wstaw do zamrażarki na kolejne 4 godziny.
    Przelej mieszankę do formy i ponownie wstaw do zamrażarki na kolejne 4 godziny.
  5. I na koniec zielony miks. Tym razem zblenduj kiwi i wodę.
    I na koniec zielony miks. Tym razem zblenduj kiwi i wodę.
  6. Przelej mieszankę z blendera na czerwoną mieszankę, po czym dodaj posiekane orzechy. Na koniec wstaw do zamrażarki na 2 godziny.
    Przelej mieszankę z blendera na czerwoną mieszankę, po czym dodaj posiekane orzechy. Na koniec wstaw do zamrażarki na 2 godziny.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie. Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach! Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips. Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

kieszonki z naleśnika z szynką i serem

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać! Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to „must have” tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny! Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Smoothie dwa smaki

trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka to nasz niezawodny przepis na pyszne śniadanie w słodkim wydaniu. Kiedy ją przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Miks truskawkowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Zrolowane żelki z owoców