Domowe lody z KitKat’em w rożku z ciasta francuskiego

Porcje Czas przygotowania
6lodów 30minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
10minut 1dzień
Porcje Czas przygotowania
6lodów 30minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
10minut 1dzień
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W malakserze rozdrobnij batoniki KitKat
  2. Pokruszone batoniki wymieszaj z mlekiem skondensowanym aby uzyskać jednolitą masę
  3. Ubij śmietanę 30% i dodawaj do KitKat’owej masy delikatnie mieszając
  4. Przełóż masę lodową do pojemnika i włóż do zamrażarki na noc
  5. Ciasto francuskie pokrój na 2-centymetrowe paski
  6. Z papieru stwórz rożki, na które następnie nawiń folie aluminiową. W ten sposób otrzymasz formę na rożki z ciasta francuskiego. Nawijaj wycięte paski na foremki tak aby otrzymać około 10-centymetrowe rożki
  7. Gdy będą gotowe, włóż je do piekarnika na 10 minut i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza
  8. Gdy rożki będą gotowe, poczekaj aż ostygną i wypełnij je lodami
  9. Możesz wykończyć je ulubioną polewą oraz posypką. Gotowe!