domowe sushi
Kategorie FitPrzepisy

Domowe sushi z foremki do lodu w 3 odsłonach

Domowe sushi jest już w zasięgu ręki, a wszystko to dzięki naszemu przepisowi. Co więcej, przygotujesz je w foremce do lodu. Będzie się działo!

Zobacz także: Pulpety z kurczaka i cukinii na obiad

Domowe sushi z foremki do lodu18
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowe sushi z foremki do lodu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ryż - proporcje na 18 sztuk
1 smak - proporcje na 18 sztuk
2 smak - proporcje na 18 sztuk
3 smak - proporcje na 18 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Ugotowany ryż połącz z: octem ryżowym, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.
    Ugotowany ryż połącz z: octem ryżowym, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel ogórka na pół, po czym obierz go tak, aby zachować skórkę w całości. Następnie podziel ją na cieniutkie słupki.
    Podziel ogórka na pół, po czym obierz go tak, aby zachować skórkę w całości. Następnie podziel ją na cieniutkie słupki.
  3. W foremce na kostki lodu umieść folię spożywczą.
    W foremce na kostki lodu umieść folię spożywczą.
  4. Czas na pierwsze sushi. W tym celu umieść w małych otworach nori, ryż, wasabi oraz kawałki łososia.
    Czas na pierwsze sushi. W tym celu umieść w małych otworach nori, ryż, wasabi oraz kawałki łososia.
  5. Następnie dodaj pałeczki ze skórki ogórka i kolejną warstwę ryżu. I to wszystko.
    Następnie dodaj pałeczki ze skórki ogórka i kolejną warstwę ryżu. I to wszystko.
  6. Aby przygotować drugi smak, podsmaż na patelni krewetki koktajlowe. Dopraw chilli.
    Aby przygotować drugi smak, podsmaż na patelni krewetki koktajlowe. Dopraw chilli.
  7. Na dnie foremki umieść płatki chili. Potem dodaj ryż i podsmażone krewetki.
    Na dnie foremki umieść płatki chili. Potem dodaj ryż i podsmażone krewetki.
  8. Na wierzchu umieść wodorosty wakame i kolejną dawkę ryżu. Gotowe!
    Na wierzchu umieść wodorosty wakame i kolejną dawkę ryżu. Gotowe!
  9. I czas na ostatnią kombinację. Na arkuszu nori ułóż w poziomie mango i paluszki krabowe. Na wierzchu polej sos Sriracha Mayo i posmaruj wolną przestrzeń wodą, po czym zwiń w rulon i podziel go na mniejsze kawałki.
    I czas na ostatnią kombinację. Na arkuszu nori ułóż w poziomie mango i paluszki krabowe. Na wierzchu polej sos Sriracha Mayo i posmaruj wolną przestrzeń wodą, po czym zwiń w rulon i podziel go na mniejsze kawałki.
  10. W foremce ułóż plastry awokado (po 2 sztuki do każdego otworu). Następnie dodaj: ryż, mini ruloniki i ponownie ryż.
    W foremce ułóż plastry awokado (po 2 sztuki do każdego otworu). Następnie dodaj: ryż, mini ruloniki i ponownie ryż.
  11. Na wierzchu foremki umieść deskę do krojenia i energicznie odwróć na drugą stronę. Delikatnie usuń foremkę i to wszystko! Smacznego 😉
    Na wierzchu foremki umieść deskę do krojenia i energicznie odwróć na drugą stronę. Delikatnie usuń foremkę i to wszystko! Smacznego 😉
Sushi z foremki do lodu

Sushi w 3 odsłonach przygotowaliśmy w foremce do lodu 🥢😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/255236

Publiée par Pyszności Fit sur Vendredi 2 août 2019