Domowy chleb bez drożdży

domowy chleb bez drożdży

Przepis na domowy chleb bez drożdży to „must have” podczas kwarantanny. Już za chwilę dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób go przygotować.

Zobacz także: Chleb bez drożdży na kilka sposobów

Domowy chleb bez drożdży1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowy chleb bez drożdży
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz ze sobą: mąkę pszenną, sól i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszaj.
    W dużej misce połącz ze sobą: mąkę pszenną, sól i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszaj.
  2. Przełóż mieszankę na stolnicę. Następnie dodaj jogurt naturalny i olej roślinny. Teraz przez kilka minut wyrabiaj ciasto.
    Przełóż mieszankę na stolnicę. Następnie dodaj jogurt naturalny i olej roślinny. Teraz przez kilka minut wyrabiaj ciasto.
  3. Kiedy będzie już gotowe, przełóż je do formy do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowany chleb piecz przez godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Kiedy będzie już gotowe, przełóż je do formy do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowany chleb piecz przez godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×