in ,

Domowy chleb z ziarnami prosto z piekarnika

Domowy chleb z ziarnami to idealna propozycja, której nie możesz przegapić. Zakocha się w niej cała Twoja rodzina!

Zobacz także: Szakszuka na tostach w fitowym wydaniu

Domowy chleb z ziarnami prosto z piekarnika
Domowy chleb z ziarnami prosto z piekarnika
1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Połącz ze sobą drożdże i letnią wodę.
    Połącz ze sobą drożdże i letnią wodę.
  2. Następnie dodaj mąkę.
    Następnie dodaj mąkę.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: mak, sezam, siemię lniane, nasiona słonecznika, pestki dyni, płatki owsiane oraz sól.
    Jako kolejne składniki dodaj: mak, sezam, siemię lniane, nasiona słonecznika, pestki dyni, płatki owsiane oraz sól.
  4. Połącz składniki i przykryj wilgotną ścierką na 20 minut.
    Połącz składniki i przykryj wilgotną ścierką na 20 minut.
  5. Wyrośnięta ciasto przełóż do blachy i ponownie odstaw pod przykryciem na godzinę.
    Wyrośnięta ciasto przełóż do blachy i ponownie odstaw pod przykryciem na godzinę.
  6. Wyrośnięty chleb posyp mieszanką ziaren. Wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 220 stopni Celsjusza).
    Wyrośnięty chleb posyp mieszanką ziaren. Wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 220 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!