in , ,

Domowy kebab idealny na imprezę z przyjaciółmi

Tym razem przygotujesz z nami domowy kebab i to w wersji imprezowej. Jeśli chcesz poznać szczegóły, koniecznie przeczytaj ten przepis do końca i obejrzyj poniższe nagranie. Będziesz zachwycony 👍

A jeśli potrzebujesz jeszcze jednej inspiracji na imprezową przekąskę, koniecznie skorzystaj z przepisu na tosty na patyku.

Imprezowy Kebab
Imprezowy Kebab
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podzielenia filetów z kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie przygotuj marynatę do kurczaka, łącząc ze sobą: jogurt naturalny, natkę pietruszki, sok z cytryny, paprykę ostrą i słodką, pieprz oraz sól.
    Cały proces rozpocznij od podzielenia filetów z kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie przygotuj marynatę do kurczaka, łącząc ze sobą: jogurt naturalny, natkę pietruszki, sok z cytryny, paprykę ostrą i słodką, pieprz oraz sól.
  2. Zalej filety z kurczaka sosem i przykryj folią aluminiową. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Zalej filety z kurczaka sosem i przykryj folią aluminiową. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  3. Na blaszce do pieczenia ułóż 4 kawałki cebuli. Następnie wbij w nie patyczki do szaszłyków. Kolejny etap to dodanie zamarynowanego kurczaka.
    Na blaszce do pieczenia ułóż 4 kawałki cebuli. Następnie wbij w nie patyczki do szaszłyków. Kolejny etap to dodanie zamarynowanego kurczaka.
  4. Na wierzchu umieść 4 kawałki pomidorów. Wstaw do piekarnika na 40-50 minut, temperatura 170 stopni Celsjusza.
    Na wierzchu umieść 4 kawałki pomidorów. Wstaw do piekarnika na 40-50 minut, temperatura 170 stopni Celsjusza.
  5. Podziel kurczaka na mniejsze części, przygotuj dodatki i tortille. Teraz niech każdy z gości przygotuje kebaba według własnego upodobania. Smacznego!
    Podziel kurczaka na mniejsze części, przygotuj dodatki i tortille. Teraz niech każdy z gości przygotuje kebaba według własnego upodobania. Smacznego!