Domowy kurczak KFC

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przypraw udka z obydwóch stron solą i pieprzem.
  2. W misce wymieszaj ze sobą mąkę, słodką paprykę w proszku, chilli w proszku, pietruszkę, tymianek, czosnek granulowany, cebulę i 2 łyżeczki soli. Następnie połowę otrzymanej mieszanki przesyp do woreczka z zamkiem.
  3. Każde udko z kurczaka namocz najpierw maślance, a potem przełóż je do woreczka, zamknij go i potrząśnij nim tak, aby udka pokryły się mieszanką przypraw.
  4. Każde udko namocz w jajkach, a następnie we wcześniej odłożonej mieszance z przyprawami.
  5. Rozgrzej olej na patelni, a następnie przełóż na nią udka z kurczaka. Smaż tak długo, aż z obydwóch stron będzie miał złocisto-brązowy kolor. Następnie przełóż udka z patelni na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu.
  6. Gotowe udka przełóż z patelni na talerz.
  7. Smacznego!