Dorsz w neonowym sosie

Wraz z piątkiem przychodzimy z przepisem, dzięki któremu przygotujecie pysznego dorsza w neonowym sosie. Palce lizać!

1 PORCJA:

Kalorie: 800 kcal
Białka: 30 g
Węglowodany: 105 g
Tłuszcze: 29 g

Dorsz w neonowym sosie4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Dorsz w neonowym sosie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel filety z dorsza na mniejsze kawałki. Następnie dopraw je przy pomocy soli.
    Podziel filety z dorsza na mniejsze kawałki. Następnie dopraw je przy pomocy soli.
  2. Na patelni połącz ze sobą mleko kokosowe, curry, kurkumę i nasiona kopru. Dokładnie wymieszaj.
    Na patelni połącz ze sobą mleko kokosowe, curry, kurkumę i nasiona kopru. Dokładnie wymieszaj.
  3. Po chwili dodaj brokuł, imbir, czosnek, czerwoną cebulę oraz pokrojonego wcześniej dorsza.
    Po chwili dodaj brokuł, imbir, czosnek, czerwoną cebulę oraz pokrojonego wcześniej dorsza.
  4. Dodaj pomidorki koktajlowe i duś całość przez 15 minut pod przykryciem.
    Dodaj pomidorki koktajlowe i duś całość przez 15 minut pod przykryciem.
  5. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj również sezam, liście bazylii i sok z cytryny.
    Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj również sezam, liście bazylii i sok z cytryny.
  6. Gotowe danie możesz podać m..in. z ryżem.
    Gotowe danie możesz podać m..in. z ryżem.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×