Dorszowe placuszki

Kolejna fitowa potrawa wjechała dziś na nasz kanał. Na naszej stronie nie mogło zabraknąć więc przepisu, w którym wyjaśnimy jak stworzyć to pyszne danie. Tym razem w roli głównej dorsz ?

Dorszowe placuszki8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Dorszowe placuszki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Filet z dorsza skropl sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Następnie dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Rozdrobnij rybę na mniejsze kawałki.
    Filet z dorsza skropl sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Następnie dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Rozdrobnij rybę na mniejsze kawałki.
  2. Podsmaż na patelni cebulę i czerwoną paprykę
    Podsmaż na patelni cebulę i czerwoną paprykę
  3. Następnie połącz je z upieczonym dorszem, posiekaną pietruszką, otrębami pszennymi, jajkami, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie połącz je z upieczonym dorszem, posiekaną pietruszką, otrębami pszennymi, jajkami, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  4. Z powstałej mieszanki stwórz krążki przy pomocy formy.
    Z powstałej mieszanki stwórz krążki przy pomocy formy.
  5. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). I to wszystko!
    Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×