in , ,

Dorszowe placuszki

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu
Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłe...

Kolejna fitowa potrawa wjechała dziś na nasz kanał. Na naszej stronie nie mogło zabraknąć więc przepisu, w którym wyjaśnimy jak stworzyć to pyszne danie. Tym razem w roli głównej dorsz 😉

Dorszowe placuszki
Dorszowe placuszki
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Filet z dorsza skropl sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Następnie dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Rozdrobnij rybę na mniejsze kawałki.
    Filet z dorsza skropl sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Następnie dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Rozdrobnij rybę na mniejsze kawałki.
  2. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czerwoną paprykę.
    Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czerwoną paprykę.
  3. Następnie w misce połącz ze sobą podsmażoną paprykę, upieczonego dorsza, posiekaną pietruszkę, otręby pszenne, jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie w misce połącz ze sobą podsmażoną paprykę, upieczonego dorsza, posiekaną pietruszkę, otręby pszenne, jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  4. Z powstałej mieszanki stwórz krążki przy pomocy formy.
    Z powstałej mieszanki stwórz krążki przy pomocy formy.
  5. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). I to wszystko!
    Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). I to wszystko!