PrzepisKoktajleSposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie...

Sposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie...

Sposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie...
Pyszności
25.07.2016 17:07, aktualizacja: 24.05.2017 23:13

Arbuz to bardzo popularny owoc, który jest uwielbiany za świeży i orzeźwiający smak. Można jeść go samodzielnie, przyrządzić z niego koktajl, a nawet sałatkę. A co gdyby tak zrobić z niego pysznego drinka, a na dodatek podać go w połówce arbuza? Brzmi świetnie, prawda?

Taki drink będzie bardzo zimny i orzeźwiający, idealnie sprawdzi się podczas gorących dni. Muszę przyznać, że taki sposób podania alkoholu zdecydowanie mnie zachwyca!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. arbuz beznasienny
  2. 1 szt. sok z limonki
  3. 75 ml mleko kokosowe
  4. 60 ml biały rum
  5. 1 łyżka syrop z agawy
  6. 2 szt. słomki
Sposób przygotowania:
1. Przekrój arbuza na pół.
2. Za pomocą łyżki lub gałki do lodów wydrąż każdą połówkę z arbuza. Zachowaj miąższ oraz sok z obydwóch połówek. Miąższ przełóż na blaszkę, a sok przelej do szklanki. Blaszkę z miąższem włóż do zamrażarki na 4 godziny.
3. Po 4 godzinach, do blendera włóż sok z limonki, mleko kokosowe, biały rum, syrop z agawy, wydrążony miąższ oraz sok z arbuza.
4. Zmiksuj wszystko na gładką i jednolitą masę.
5. Gotowego drinka równomiernie przelej do dwóch połówek arbuza. Do każdej z nich włóż po jednej słomce.
6. Na zdrowie!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także