Wirtualna Polska

Sposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie…

Sposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie…

Arbuz to bardzo popularny owoc, który jest uwielbiany za świeży i orzeźwiający smak. Można jeść go samodzielnie, przyrządzić z niego koktajl, a nawet sałatkę. A co gdyby tak zrobić z niego pysznego drinka, a na dodatek podać go w połówce arbuza? Brzmi świetnie, prawda?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Taki drink będzie bardzo zimny i orzeźwiający, idealnie sprawdzi się podczas gorących dni. Muszę przyznać, że taki sposób podania alkoholu zdecydowanie mnie zachwyca!

Przepis znajdziesz poniżej.

Sposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie...
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie...
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój arbuza na pół.
    Przekrój arbuza na pół.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Za pomocą łyżki lub gałki do lodów wydrąż każdą połówkę z arbuza. Zachowaj miąższ oraz sok z obydwóch połówek. Miąższ przełóż na blaszkę, a sok przelej do szklanki. Blaszkę z miąższem włóż do zamrażarki na 4 godziny.
    Za pomocą łyżki lub gałki do lodów wydrąż każdą połówkę z arbuza. Zachowaj miąższ oraz sok z obydwóch połówek. Miąższ przełóż na blaszkę, a sok przelej do szklanki. Blaszkę z miąższem włóż do zamrażarki na 4 godziny.
  3. Po 4 godzinach, do blendera włóż sok z limonki, mleko kokosowe, biały rum, syrop z agawy, wydrążony miąższ oraz sok z arbuza.
    Po 4 godzinach, do blendera włóż sok z limonki, mleko kokosowe, biały rum, syrop z agawy, wydrążony miąższ oraz sok z arbuza.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Zmiksuj wszystko na gładką i jednolitą masę.
    Zmiksuj wszystko na gładką i jednolitą masę.
  5. Gotowego drinka równomiernie przelej do dwóch połówek arbuza. Do każdej z nich włóż po jednej słomce.
    Gotowego drinka równomiernie przelej do dwóch połówek arbuza. Do każdej z nich włóż po jednej słomce.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Na zdrowie!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×