Sposób podania tego pysznego drinka zdecydowanie mnie zachwyca! Wygląda po prostu idealnie…

Arbuz to bardzo popularny owoc, który jest uwielbiany za świeży i orzeźwiający smak. Można jeść go samodzielnie, przyrządzić z niego koktajl, a nawet sałatkę. A co gdyby tak zrobić z niego pysznego drinka, a na dodatek podać go w połówce arbuza? Brzmi świetnie, prawda?



Taki drink będzie bardzo zimny i orzeźwiający, idealnie sprawdzi się podczas gorących dni. Muszę przyznać, że taki sposób podania alkoholu zdecydowanie mnie zachwyca!
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
Porcje- 1 szt. arbuz beznasienny
- 1 szt. sok z limonki
- 75 ml mleko kokosowe
- 60 ml biały rum
- 1 łyżka syrop z agawy
- 2 szt. słomki
Sposób przygotowania:
- Przekrój arbuza na pół.
- Za pomocą łyżki lub gałki do lodów wydrąż każdą połówkę z arbuza. Zachowaj miąższ oraz sok z obydwóch połówek. Miąższ przełóż na blaszkę, a sok przelej do szklanki. Blaszkę z miąższem włóż do zamrażarki na 4 godziny.
- Po 4 godzinach, do blendera włóż sok z limonki, mleko kokosowe, biały rum, syrop z agawy, wydrążony miąższ oraz sok z arbuza.
- Zmiksuj wszystko na gładką i jednolitą masę.
- Gotowego drinka równomiernie przelej do dwóch połówek arbuza. Do każdej z nich włóż po jednej słomce.
- Na zdrowie!
Komentarze