Drobiowa rolada z cukinią

drobiowa rolada z cukinią

Drobiowa rolada z cukinią i kozim serem to idealna kombinacja smakowa, której nie sposób powiedzieć nie. Ślinka cieknie od samego patrzenia, o czym za moment się przekonacie 🥰

Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Klopsiki z mleczkiem kokosowym

Drobiowa rolada z cukinią4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Drobiowa rolada z cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel piersi z kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie rozbij każdy element tłuczkiem.
    Podziel piersi z kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie rozbij każdy element tłuczkiem.
  2. Zoodluj cukinię i wymieszaj ją z solą.
    Zoodluj cukinię i wymieszaj ją z solą.
  3. Rozłóż na blacie folię spożywczą. Bezpośrednio na niej umieść plastry szynki parmeńskiej, po czym ułóż na wierzchu rozbite kawałki kurczaka.
    Rozłóż na blacie folię spożywczą. Bezpośrednio na niej umieść plastry szynki parmeńskiej, po czym ułóż na wierzchu rozbite kawałki kurczaka.
  4. Dopraw mięso przy pomocy soli, czosnku i pieprzu. Na wierzchu umieść zoodlowaną cukinię.
    Dopraw mięso przy pomocy soli, czosnku i pieprzu. Na wierzchu umieść zoodlowaną cukinię.
  5. Na środku ułóż kozi ser i zwiń w roladę.
    Na środku ułóż kozi ser i zwiń w roladę.
  6. Tak przygotowaną roladę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowaną roladę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×