Drobiowa rolada z cukinią

Drobiowa rolada z cukinią i kozim serem to idealna kombinacja smakowa, której nie sposób powiedzieć nie. Ślinka cieknie od samego patrzenia, o czym za moment się przekonacie 🥰



Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Klopsiki z mleczkiem kokosowym
Składniki:
Porcje- 2 szt. filety z kurczaka
- 6 szt. szynka parmeńska plastry
- 1 szt. cukinia
- 150 g ser kozi
- 2 łyżeczki sól z podziałem na pół
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka czosnek
Sposób przygotowania:
- Podziel piersi z kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie rozbij każdy element tłuczkiem.
- Zoodluj cukinię i wymieszaj ją z solą.
- Rozłóż na blacie folię spożywczą. Bezpośrednio na niej umieść plastry szynki parmeńskiej, po czym ułóż na wierzchu rozbite kawałki kurczaka.
- Dopraw mięso przy pomocy soli, czosnku i pieprzu. Na wierzchu umieść zoodlowaną cukinię.
- Na środku ułóż kozi ser i zwiń w roladę.
- Tak przygotowaną roladę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze