Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na genialny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim w najbliższy weekend. Tego nie możecie przegapić 🙂
Składniki:
Porcje- 2 szt. pierś z kurczaka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 12 szt. fasolka szparagowa zielona
- 60 g mozzarella starta
- 3 łyżki masło
- 200-300 ml bulion warzywny
- 1 lampka białe wino wytrawne opcjonalnie
- 70 g szpinak
- 6 szt. pomidory suszone w oleju
Sposób przygotowania:
- Roztłucz przy pomocy tłuczka piersi z kurczaka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Na każdym kawałku ułóż po plastrze szynki parmeńskiej i trzy fasolki szparagowe (wcześniej ugotowana).
- Na samym końcu dodaj żółty ser i zwiń mięso w ruloniki. Przełóż na rozgrzaną patelnię. Smaż do chwili, aż mięso z każdej strony nabierze złotego koloru. Co jakiś czas dorzuć na patelnię masło.
- Zacznij dodawać stopniowo bulion warzywny i gotuj pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie możesz dodać lampkę wina.
- Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory w oleju i ponownie gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
- Gotowe roladki możesz podać z ziemniakami i żółtą fasolką szparagową.
Komentarze