Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na genialny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim w najbliższy weekend. Tego nie możecie przegapić 🙂

Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Roztłucz przy pomocy tłuczka piersi z kurczaka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Roztłucz przy pomocy tłuczka piersi z kurczaka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Na każdym kawałku ułóż po plastrze szynki parmeńskiej i trzy fasolki szparagowe (wcześniej ugotowana).
    Na każdym kawałku ułóż po plastrze szynki parmeńskiej i trzy fasolki szparagowe (wcześniej ugotowana).
  3. Na samym końcu dodaj żółty ser i zwiń mięso w ruloniki. Przełóż na rozgrzaną patelnię. Smaż do chwili, aż mięso z każdej strony nabierze złotego koloru. Co jakiś czas dorzuć na patelnię masło.
    Na samym końcu dodaj żółty ser i zwiń mięso w ruloniki. Przełóż na rozgrzaną patelnię.  Smaż do chwili, aż mięso z każdej strony nabierze złotego koloru. Co jakiś czas dorzuć na patelnię masło.
  4. Zacznij dodawać stopniowo bulion warzywny i gotuj pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie możesz dodać lampkę wina.
    Zacznij dodawać stopniowo bulion warzywny i gotuj pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie możesz dodać lampkę wina.
  5. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory w oleju i ponownie gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
    Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory w oleju i ponownie gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
  6. Gotowe roladki możesz podać z ziemniakami i żółtą fasolką szparagową.
    Gotowe roladki możesz podać z ziemniakami i żółtą fasolką szparagową.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×