PrzepisObiadDrobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową

Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową

Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową
Pyszności
19.06.2018 18:30, aktualizacja: 20.06.2018 10:25

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na genialny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim w najbliższy weekend. Tego nie możecie przegapić :)

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 12 szt. fasolka szparagowa zielona
  5. 60 g mozzarella starta
  6. 3 łyżki masło
  7. 200-300 ml bulion warzywny
  8. 1 lampka białe wino wytrawne opcjonalnie
  9. 70 g szpinak
  10. 6 szt. pomidory suszone w oleju
Sposób przygotowania:

1. Roztłucz przy pomocy tłuczka piersi z kurczaka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obraz

2. Na każdym kawałku ułóż po plastrze szynki parmeńskiej i trzy fasolki szparagowe (wcześniej ugotowana).

Obraz

3. Na samym końcu dodaj żółty ser i zwiń mięso w ruloniki. Przełóż na rozgrzaną patelnię. Smaż do chwili, aż mięso z każdej strony nabierze złotego koloru. Co jakiś czas dorzuć na patelnię masło.

Obraz

4. Zacznij dodawać stopniowo bulion warzywny i gotuj pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie możesz dodać lampkę wina.

Obraz

5. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory w oleju i ponownie gotuj pod przykryciem przez 5 minut.

Obraz

6. Gotowe roladki możesz podać z ziemniakami i żółtą fasolką szparagową.

Fasolka szparagowa - Pyszności
Fasolka szparagowa - Pyszności
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także