Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Roztłucz przy pomocy tłuczka piersi z kurczaka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Na każdym kawałku ułóż po plastrze szynki parmeńskiej i trzy fasolki szparagowe (wcześniej ugotowana).
  3. Na samym końcu dodaj żółty ser i zwiń mięso w ruloniki. Przełóż na rozgrzaną patelnię. Smaż do chwili, aż mięso z każdej strony nabierze złotego koloru. Co jakiś czas dorzuć na patelnię masło.
  4. Zacznij dodawać stopniowo bulion warzywny i gotuj pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie możesz dodać lampkę wina.
  5. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory w oleju i ponownie gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
  6. Gotowe roladki możesz podać z ziemniakami i żółtą fasolką szparagową.