Kategorie KurczakPrzekąski

Drożdżowe pierogi z pysznym farszem

Tym razem mamy dla Was przepis na pyszną przekąskę, która stanie się hitem w każdym domu 🙂 Po prostu nie ma innej opcji 🙂

Drożdżowe pierogi z pysznym farszem25
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Drożdżowe pierogi z pysznym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto drożdżowe
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę pszenną, letnie mleko, roztopione masło (ostudzone), drożdże, cukier i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i stwórz ciasto. Odstaw na 45 minut do wyrośnięcia.
    W misce połącz ze sobą mąkę pszenną, letnie mleko, roztopione masło (ostudzone), drożdże, cukier i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i stwórz ciasto. Odstaw na 45 minut do wyrośnięcia.
  2. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pierś z kurczaka, czerwoną paprykę i pieczarki. Dopraw solą i pieprzem.
    Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pierś z kurczaka, czerwoną paprykę i pieczarki. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Zdejmij patelnię z palnika i dodaj żółty ser oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
    Zdejmij patelnię z palnika i dodaj żółty ser oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
  4. Z wcześniej przygotowanego i rozwałkowanego ciasta wytnij kółka. Na środku umieść farsz i ulep pierogi.
    Z wcześniej przygotowanego i rozwałkowanego ciasta wytnij kółka. Na środku umieść farsz i ulep pierogi.
  5. Pierożki drożdżowe ułóż na blaszce i rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku (200°C).
    Pierożki drożdżowe ułóż na blaszce i rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku (200°C).
  6. Gotowe pierożki podawaj z ulubionym sosem 🙂
    Gotowe pierożki podawaj z ulubionym sosem :)
Drożdżowe pierogi z pysznym farszem

I znowu mamy poniedziałek, a wraz z nim przychodzimy do Was z pomysłem na fantastyczne pierogi drożdżowe z genialnym farszem 😋 Znajdziecie tu same pyszności ❤️

Opublikowany przez Pyszności Poniedziałek, 5 lutego 2018
212318