Drożdżówki z jabłkami domowej roboty

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Ciasto drożdżowe
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Przy pomocy miksera połącz ze sobą jajka i drobny cukier.
  2. Jako kolejny składnik dodaj mleko. Po czym stopniowo zacznij dodawać przesianą mąkę…
  3. …drożdże instant i roztopione masło.
  4. W razie potrzeby, jeśli ciasto będzie się bardzo kleić, dodaj jeszcze trochę mąki. Przykryj miskę z ciastem czystą ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce na minimum 45 minut.
  5. Rozwałkuj ciasto i wytnij z nich kółka.
  6. Przy pomocy szklanki zrób w każdym kawałku wgłębienie. Następnie dodaj jabłka prażone.
  7. Każdą drożdżówkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Po czym wstaw przyszłe drożdżówki na 20 minut do piekarnika (temp. 170 stopni Celsjusza).
  8. Gotowe drożdżówki możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!